Tuotekuvaus
Miedonmakuinen, voimakaskasvuinen sipuli tuoremarkkinoille ja lyhytaikaiseen varastointiin, kasvaa noin 0,5 kg:n painoiseksi.
2,40 € / kpl (sis. 25,5% alv)
Tulossa. Haluan saada ilmoituksen, kun tuote saatavilla.
Miedonmakuinen, voimakaskasvuinen sipuli tuoremarkkinoille ja lyhytaikaiseen varastointiin, kasvaa noin 0,5 kg:n painoiseksi.
Jättisipuli vaatii pitkaän esikasvatusajan. Simenet pitää kylvää sisälle jo tammi-helmikuussa.Itäminen kestää noin 1-2 viikkoa. Siirrä vankistuneet taimet omiin ruuukuihin varovasti etteivät ne vaurioidu. Siirrä ulos vasta kun kun säät sallivat. Totutus ulkoilmaan on tarpeen.
Kitke suurimmat rikkaruohot sipulipenkistä.Kastele sipulipenkkiä alkukesästä. Jos maa on liian kuiva, sipuli voi alkaa kukkimaan. Kukkivasta sipulista ei tule satoa.Lannoita niukasti.Unohda kastelu juhannuksen jälkeen. Liika märkyys loppukesästä hidastaa sipulin tuleentumista ja varastointikestävyyttä.
Syksyllä naattien kaatuilu ja kellastuminen on merkki siitä, että sipulit ovat valmiita korjattavaksi.Nosta sipulit varastoitavaksi kuivalla ja mieluummin lämpimällä ilmalla.Kuivata sipulit ensin mielellään ulkona, mutta sateen suojassa noin viikon ajan.Siirrä sipulit sitten lämpimään noin +25–35 asteeseen, jossa ne kuivuvat seuraavat kolmisen viikkoa.Nyt sipulin kaulaosan pitäisi olla kuivunut ohueksi ja naatit voi irrottaa käsin kiertämällä.
Säilytä sipuleita kuivatuksen jälkeen mieluiten viileässä ja kuivassa paikassa.