Parsa Gijnlim F1 10 kpl

Asparagus officinalis

  • Kukinta-aika: VIII
  • Valoisuusvaatimus: Aurinko
  • Kosteusvaatimus: Tasakostea
  • Toimittaja: Schetelig Oy
  • Toimittajan koodi: 353000
  • Paino: 0,5 kg
  • EAN-koodi: 6415153530009

19,95  / kpl (sis. 25,5% alv)

Saatavuus ikoniTulossa. Haluan saada ilmoituksen, kun tuote saatavilla.

Haluan ilmoituksen sähköpostiini, kun tuote Parsa Gijnlim F1 10 kpl on jälleen saatavilla

Tuotteen toimitustavat
  • Posti
  • Matkahuolto
  • Lähialuetoimitus
  • Nouto Viherlandiasta
Viherkaupassa
!
TulossaTulossa
Myymäläsaatavuus Viherlandiasta
!
TulossaTulossa
Tuotetunnus (SKU): 20355580 Osasto:

Tuotekuvaus

Uutuus! 10 kappaleen pakkaus parsan juurakoita, jotka ovat kahden vuoden ikäisistä taimista. Upea vanhanajan herraskartanoiden viljelykasvi, jota soisi kasvavan tämänkin päivän puutarhoissa nykyistä enemmän. Lajike sopii sekä valkoisen että vihreän parsan viljelyyn. Gijnlim F1 on aikainen, satoisa ja hyvälaatuinen lajike. Satoa voidaan kerätä vuoden kuluttua istutuksesta. Kokeilemisen arvoinen herkku!

Hoito / Kasvatusohje

Parsa viihtyy kohollaan olevassa, hyvin muokatussa ja lannoitetussa maassa harjupenkissä lämpimällä ja aurinkoisella kasvupaikalla. Parsaviljelmä kaipaa etenkin kuivina kesinä lisäkastelua sekä lannoitusta, lisäksi alusta on pidettävä puhtaana rikkakasveista. Istuta parsa lopulliselle paikalle touko–kesäkuussa maan lämmettyä. Liota lepotilaisia ostojuurakoita vedessä pari tuntia ennen istutusta. Asettele juurakot 20 sentin syvyisen vaon pohjalle 40 sentin välein. Peitä juuret aluksi vain 5–10 sentin multakerroksella ja täytä vako vähitellen syksyyn mennessä. Kerää ensimmäiset versot 1 vuoden kuluttua istutuksesta. Satoaika on touko-kesäkuussa. Korjaa ensimmäisenä satovuonna satoa vain viikon tai kaksi, mutta leikkaa kasvustosta tuona aikana kaikki versot. Seuraavana vuonna voit korjata versoja jo kolmisen viikkoa. Leikkaa verso maanrajasta, kun se on 15–20 sentin mittainen ja vielä suppuinen. Voit myös taittaa verson, jolloin se katkeaa puutuneen kohdan yläpuolelta.